Phralipen

Carti


Managementul proiectelor finantate din fonduri structurale

Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana

Asociatia “Mereu pentru Europa" continua implicarea in sistemul educational preuniversitar prin sustinerea elevilor capabili de performante.

Credem ca societatea romaneasca va progresa prin informare, invatare si creativitatea oamenilor!

Sa sustinem educatia Mihaelei!

Pirvu Mihaela Ilinca este eleva in clasa a VI-a „A” la Scoala cu clasele I-VIII nr.14 „Ion Tuculescu ” din Craiova. Locuieste impreuna cu familia intr-o casa modesta in Cartierul Bariera Valcii, si imparte in fiecare zi cu sora ei mai mica masuta de la fereastra pentru studiu deoarece locuinta nu este racordata la reteaua electrica.

Tatal Mihaelei lucreaza ca zidar si castiga 540 lei / luna iar mama ocazional ca menajera mai intregeste bugetul familiei cu ceva banuti.

Acestea si multe altele nu o impiedica pe Mihaele sa fie un copil exemplu, cu note de 10 pe linie,sa ajute colegii, sa participe cu bucurie la activitatile desfasurate in scoala.

D-na diriginta Dragulin Delia o caracterizeaza astfel: ” este o eleva model, mereu in frunte, obtine rezultate la toate concursurile la care participa ”.

Stiind-o pasionata de literatura si teatru, am intrebat-o de ce a ales sa interpreteze rolul Cenuseresei in piesa de teatru pusa in scena la spectacolul dedicat Zilei Nationale a Romaniei „1 Decembrie”, mi-a raspuns:” imi place sa visez si cand sunt treaza!”

Puteti contribui si dvs. la dezvoltarea invatamantului romanesc cu un gest simplu si care nu va costa nimic!

Legislatie 2%

Ce inseamna 2% pentru contribuabili?
Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie).

Puteti astfel decide catre cine merg (2%) din impozitele dvs.!

De ce este bine sa folositi aceasta prevedere?

- Nu va costa nimic! Impozitul pe salariu v-a fost deja retinut in fiecare luna.
- Veti contribui astfel la eficientizarea cheltuirii banului public, deci al dvs.
- Va puteti asigura ca acei bani raman in comunitatea dvs. optand pentru o organizatie locala, asa cum este Asociatia „Mereu pentru Europa”. Altfel ei vor merge catre bugetul central si se vor pierde.
- Puteti contribui la implementarea proiectului „Sustinem educatia!”, spijinind in acest mod copiii cu rezultate bune la invatatura si potential foarte ridicat de a obtine performanta. Decizia va apartine in totalitate.

Ce trebuie sa faceti ca sa fiti alaturi de proiectul nostru?

Pasul 1.
a) Contactati-ne pentru a va oferi un formular precompletat sau
b) Completati dvs. declaratia 230:
  1. Sectiunea I cu datele dvs. de identificare
  2. Sectiunea II, punctul 2, cu datele asociatiei.

Daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc), completati declaratia 200 (punctul III)

Declaratia 230 o gasiti pe site la sectiunea download.

Pasul 2.
a) Inmanati-ne noua formularul sau
b) Depuneti-l dvs. la administratia financiara

Va multumim ca ati contribuit la buna cheltuire a fondurilor publice si la o viata mai buna in comunitatea dumneavoastra!Parteneri


  ucv     ISJ


 


MPE © 2020